CuprinsCaută

Conferința „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”

02.10.2017
TwitterFacebook

Luni, 2 octombrie 2017, a avut loc, în sala Media a Teatrului Național din București, conferința națională  „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” organizată de Fundația Principesa Margareta a Romaniei. La eveniment a luat parte Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Conferința națională a reunit peste 150 de specialiști din toată țara pentru a dezbate și promova cele mai inovatoare și eficiente soluții pentru creșterea calității vieții vârstnicilor din România. Reprezentanți din instituții publice, organizații neguvernamentale și mediul privat au adus în atenție perspectiva îngrijorătoare a îmbătrânirii accelerate a populației României și au împărtășit bune practici pentru vârstnicii vulnerabili, precum și soluții pentru îmbătrânire activă.

În deschiderea evenimentului, aflat la prima ediție, Principesa Maria a dat citire mesajului Principesei Moștenitoare Margareta:

„Bunicii din familia noastră au fost un model de bunătate și iubire. Ei ne-au învățat ce este valoros și bun pe lume și ne-au lăsat frumoase amintiri. Fundația noastră a pus în centrul proiectelor sale persoanele în vârstă. În urmă cu 27 de ani, am început proiecte între generații, apoi am dezvoltat programe dedicate seniorilor. De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, vă felicit pentru devotamentul și iubirea arătate celor în vârstă.”

Conferința a fost moderată de domnul Mugurel Mărgărit Enescu, Director Executiv al Fundației, iar invitații speciali au prezentat perspective și statistici actuale privind vârstnicii din România, măsuri guvernamentale de protecție a persoanelor vârstnice, topul nevoilor adresate de vârstnicii din țara noastră, soluții practice pentru susținerea vârstei a treia, atât pentru vârstnicii aflați în situații de dependență, cât și oportunități de participare socială și de implicare în comunitate pentru cei activi.

În cadrul conferinței, a fost lansat topul nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestora, așa cum reies din analiza realizată de Telefonul Vârstnicului, după doi ani de funcționare a liniei telefonice și având la bază 15.000 de interacțiuni cu persoane vârstnice din toată țara.

Prima ediție a conferinței „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” face parte din seria acțiunilor prin care Fundația Principesa Margareta a României a marcat anul acesta Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

 

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

×

Căutare