CuprinsCaută

Hristos a înviat!

08.04.2018
TwitterFacebook

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu vă urează Paște fericit, în sânul familiei, alături de cei dragi, cu speranță și cu iubire!

Familia Regală este recunoscătoare față de toți cei care păstrează vii tradiții continuate cu atâta suferință și însuflețire de generațiile care ne-au precedat.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală sunt recunoscătoare întâistătătorului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru ocazia de a ședea, la o sută de ani distanță, pe scaunele și în locul în care au stat înaintașii lor, suveranii României Mari.

La miezul nopții, în ziua de 7 spre 8 aprilie 2018, în Catedrala Mitropolitană din Iași, inaugurată cu 131 de ani în urmă de Regele Carol I și de Regina Elisabeta, cuplul regal a primit lumina sfântă de la Înalt Preasfinția Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la începutul slujbei de Înviere.

Slujba a avut loc în fața intrării mari a catedralei, în mijlocul unei mulțimi de credincioși veniți din întreg orașul.

Duminică, 8 aprilie 2018, cuplul regal a revenit la Catedrala Mitropolitană din Iași, pentru slujba din prima zi a Paștelui. Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au fost, apoi, musafirii Înalt Preasfinției Sale Mitropolitului Teofan, la prânzul pascal.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au ajuns la Iași în Sâmbăta Mare, la prânz. Cuplul regal a vizitat o cofetărie și a cumpărat cozonac și pască, preparate de casă după rețete tradiționale. Majestatea Sa a primit flori și urări de sărbători fericite din partea ieșenilor întâlniți la sosire.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare