CuprinsCaută

În luna octombrie, vizită regală în Iordania

02.10.2017
TwitterFacebook

Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu vor face o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei la începutul lunii în curs, cea mai amplă vizită externă a Familiei Regale din anul 2017.

Custodele Coroanei și Principele Radu vor fi însoțiți în vizita din Iordania de un grup de rectori ai universităților din România, condus de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, de președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, dl Mihai Covaliu, de directorul executiv al Crucii Roșii Române, dl Ioan Silviu Lefter, și de o delegație a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Altețele Lor Regale vor vizita orașul Amman și alte importante centre ale țării, vor avea întâlniri cu membrii Familiei Regale hașemite, cu membri ai Guvernului, cu personalități din învățământul universitar, din mediul economic și din comunitatea românească. Principesa Moștenitoare Margareta va vizita Semiluna Roșie a Iordaniei, Comitetul Olimpic iordanian și Centrul Național de Oncologie “Regele Hussein”. De asemenea, Custodele Coroanei și Principele Radu vor lua parte la o recepție organizată la Ambasada României la Amman de ES dl Nicolae Comănescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Hașemit al Iordaniei. În cadrul vizitei, Altețele Lor Regale se vor reculege la mormântul Regelui Hussein.

Membrii Familiei Regale a României vizitează pentru a șaptea oară Iordania, după vizitele din anii 1996, 2004, 2010, 2012, 2013 și 2014. Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana au fost oaspeții Familiei Regale a Iordaniei în anul 1995.

În ultimele două decenii, România a fost vizitată de Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea (2005), de Alteța Sa Regală Principesa Muna, mama suveranului hașemit (2006, 2011, 2013, 2015, 2016 și 2017), precum și de Altețele Lor Regale Principele El Hassan bin Talal, Principesa Sarvath, Principele Ali și Principesa Rym.

Vizita din Iordania va fi a șaptea vizită peste hotare a Familiei Regale, din acest an. În zilele de 6-9 februarie 2017, Principele Radu a efectuat o vizită în Anglia, în compania președintelui Parlamentului Republicii Moldova, dl Andrian Candu. În luna aprilie, Principele Radu a vizitat Republica Turcia, participând la al XX-lea Summit Marmara de la Istanbul, iar în luna mai a vizitat Republica Moldova, fiind prezent în Chișinău și în localitățile Ocolina și Țepilova Mare. În zilele de 11-14 mai, Principele Radu a reprezentat pe Custodele Coroanei într-o vizită oficială în Polonia. În zilele de 2-4 iunie 2017, Principele Radu a făcut o vizită în orașul Soultzmatt din Franța, pentru a comemora un secol de la moartea soldaților români din Alsacia. În zilele de 16-19 iunie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Bulgaria, pentru a aniversa pe Regele Simeon al II-lea la împlinirea vârstei de 80 de ani.

 

×

Căutare