CuprinsCaută

Noile burse “Regele Carol I” și “Regina Elisabeta” au fost acordate ieri

13.04.2017
TwitterFacebook

Ieri, miercuri, 12 aprilie 2017, în Aula Mare a Academiei de Studii Economice din București, au fost acordate Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta (anul al II-lea), fondate de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Gazdele ceremoniei au fost rectorul ASE, dl profesor universitar Nicolae Istudor, și prorectorul, dl profesor universitar Dorel Paraschiv.

Bursa Regele Carol I pentru anul universitar în curs a fost câștigată de dl Nicolae Pintilie, iar Bursa Regina Elisabeta (anul universitar 2016-2017) de către dra Georgiana Dorobanțu.

Bursele au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu, care a transmis gazdelor și numeroșilor studenți prezenți un cuvânt din partea Principesei Moștenitoare Margareta și a sa.

Patru burse regale cu caracter anual au fost fondate de Principesa Moștenitoare și de Principele Radu în anul 2015, în preajma sărbătorilor de Paști. Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta sunt destinate studenților Academiei de Studii Economice din București, iar Bursa Regele Ferdinand I și Bursa Regina Maria sunt oferite anual studenților Universității Academiei de Științe din Chișinău.

Beneficiarii (în fiecare an alții) sunt aleși dintre acei studenți care au rezultate remarcabile la studii și se află într-o situație materială precară.

Bursele continuă tradiția sprijinirii educației naționale de către Coroana Română.

Două noi burse regale, Bursa Regele Mihai I și Bursa Regina Ana, urmează să fie fondate pentru studenții Universității de Stat din Comrat.

La ceremonia de ieri și-a dat concursul Corul Studențesc al ASE, care a susținut, la deschiderea și în încheierea ceremoniei, un recital de muzică clasică și românească.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare