CuprinsCaută

Principele Radu alături de militarii Invictus, la Colegiul Național Spiru Haret din Capitală

16.05.2017
TwitterFacebook

Luni, 15 mai 2017, Alteţa Sa Regală Principele Radu a vizitat Colegiul Naţional Spiru Haret din București.

Alteţa Sa Regală a avut alături pe doi dintre militarii Invictus, plutonierul adjutant principal Eugen Mănăilă și sergentul major Bogdan Dragomir, militari români de elită, răniţi în teatrele de operaţii militare, care vor participa la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto. Întâlnirea a fost organizată de dl Adrian Ursu și de Asociația Povestașii.

România va fi pentru prima oară participantă la competiția Invictus Games, de la Toronto, în septembrie 2017, în care vor lua parte 550 militari sportivi din 14 țări. Astfel, 15 militari veterani se vor întrece în 7 probe sportive diferite.

Elevii Colegiului Național Spiru Haret au venit la întâlnire în număr mare și au ascultat cu emoție povestea de viață a celor doi eroi ai României de astăzi. Principele Radu, alături de cei doi veterani și de dl Adrian Ursu, au oferit elevilor mai multe informaţii despre Asociația Voluntarilor Invictus din România, despre Asociația Povestașii, despre haina militară și despre pregătirea soldaților sportivi pentru participarea la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto.

Militarii români, activi sau aflați în rezervă ori în retragere, răniți în teatrele de operații, care au servit cu patriotism, curaj și profesionalism în Afganistan și Irak, sunt susținuți în eforturile lor de Asociația Voluntarilor Invictus, care promovează exemplarul efort al militarilor de a se reintegra activ în viața românească și de a face înaltă performanță sportivă.

Asociația Voluntarilor Invictus din România se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu.

 

Reportaj despre întâlnirea militarilor Invictus cu liceenii din Buzău:

 

×

Căutare