CuprinsCaută

Vizită regală la Banca Națională a României

27.01.2018
TwitterFacebook

Vineri, 26 ianuarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și ASR Principele Radu au vizitat Banca Națională a României, unde au fost musafirii guvernatorului BNR, dl academician Mugur Isărescu.

Cuplul regal a fost invitat să viziteze tezaurul băncii, precum și muzeul, galeria guvernatorilor, biblioteca, birourile și încăperile istorice ale edificiului. Banca Națională, ca și palatul vechi și palatul nou ale băncii sunt puternic legate istoric și instituțional de Coroana română.

Toate generațiile regale au colaborat, mai întâi constituțional, iar în anii noștri instituțional, cu această entitate fundamentală a Statului român. După revenirea Familiei Regale în țară, vizitele la Banca Națională ale Regelui Mihai și Reginei Ana au fost frecvente.

Guvernatorul BNR și Majestatea Sa au evocat evenimentul dedicat împlinirii de către Regele Mihai I a vârstei de 90 de ani, găzduit de Banca Națională în octombrie 2011.

De-a lungul vizitei, cuplul regal și guvernatorul BNR au discutat despre proiecte comune, ca și despre principii și valori pe care Banca Națională și Coroana Română le slujesc.

Majestatea Sa și Principele Radu au depus, în chip simbolic, o floare roșie la monumentul din interiorul palatului vechi al BNR dedicat lucrătorilor băncii care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare