CuprinsCaută

Vizită regală la Radio România

01.02.2018
TwitterFacebook

Astăzi după-amiază, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au făcut o vizită la Societatea Română de Radiodifuziune. Cuplul regal a fost mai întâi oaspetele președintelui-director general al instituției, dl Georgică Severin. În cadrul întâlnirii a fost evocată legătura dintre Casa Regală și Radio România, începând de la fondarea societății, la 1 noiembrie 1928, în timpul primei domnii a Regelui Mihai I, trecând prin toate generațiile regale, până astăzi.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat apoi studiourile Radio România Actualități. Aici, cuplul regal s-a întâlnit cu jurnaliștii și tehnicienii postului de radio, cei care asigură fără întrerupere, zi și noapte, fluxul de știri destinat ascultătorilor.

Următorul departament al Societății Române de Radiodifuziune vizitat de Familia Regală a fost Teatrul Radiofonic. Aici, cuplul regal s-a întâlnit cu un număr de specialiști, de la regizori artistici și regizori de studio până la editori și tehnicieni. Unul dintre reprezentanții Teatrului Radiofonic a făcut o frumoasă surpriză Majestății Sale, cântând la pian prima strofă și refrenul Imnului Regal Român.

În încheierea vizitei, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au vizitat departamentul Orchestrelor Radio și au admirat performantul studio de înregistrare și transmisie în direct de la Sala Radio.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a adresat președintelui – director general invitația de a lua parte, împreună cu reprezentanți ai instituției, în luna noiembrie, la o seară la Castelul Peleș dedicată Societății Române de Radiodifuziune, la ceas aniversar.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare