CuprinsCaută

Majestatea Sa, în mijlocul românilor din Madrid

28.05.2018
TwitterFacebook

Duminică, 27 mai 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu s-au aflat în mijlocul comunității românești din Madrid, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinția Sa Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei.

Evenimentul a avut loc la Catedrala Episcopală și face parte din vizita Familiei Regale a României în Regatul Spaniei, din 24 până în 28 mai 2018.

Alături de Familia Regală română s-au aflat Excelența Sa doamna Gabriela Dancău, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Spania, împreună cu diplomați ai ambasadei. De asemenea, alături de Preasfinția Sa s-au aflat preoți din eparhie.

Majestatea Sa s-a adresat românilor din biserică, la sfârșitul slujbei, la invitația Preasfiniției Sale. Custodele Coroanei a amintit despre precedentele vizite regale române la Madrid și în Spania, dintre care cea mai importantă a fost cea a Regelui Mihai I și a Reginei Ana în 2010 când, alături de Episcopul Timotei, Familia Regală a participat la Slujba Învierii Domnului, în Piața Colon din Madrid.

Majestatea Sa a urat la mulți ani românilor astăzi, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni. De asemenea, Custodele Coroanei a adresat urări de la mulți ani, fericire și realizări inspirate Episcopiei Române Ortodoxe a Spaniei și Portugaliei, care împlinește anul acesta 10 ani de la fondare.

Majestatea Sa și Principele Radu au salutat comunitatea de români prezentă la Sfânta Liturghie și s-a fotografiat cu cei prezenți.

 

×

Căutare