CuprinsCaută

Cărți

Titlu românesc: Sărbătorind mâncarea în jurul lumii
Autor: Colectiv
Publicat de: The Duke of Edinburgh International Award Romania și Exclus Prod SRL, 2018

TwitterFacebook
Celebrating food around the world

Cu un an în urmă, atunci când  a primit la Palatul Elisabeta o delegație a Asociației soțiilor de ambasadori acreditați în România, Majestatea Sa a sugerat soțiilor de ambasadori prezente la întâlnire să realizeze un album-carte de bucate, prezentând feluri de mâncare din toate colțurile lumii, și să doneze câștigurile pentru aceste volume unei fundații caritabile. Pentru donație, a fost aleasă organizația The Duke of Edinburgh International Award Romania.

Volumul a ieșit de la tipar zilele trecute, este scris în limba română și în limba engleză și are drept realizatori compania Exclus Prod SRL și The Duke of Edinburgh International Award Romania.

Majestatea Sa Margareta a semnat cuvântul-înainte al cărții și a contribuit cu o rețetă din bucătăria tradițională românească. Prefața și biografiile au fost scrise de Adrian Hădean, iar Alina Miron și Bogdan Popescu au semnat frumoasele fotografii din album. Rețetele care alcătuiesc cartea de bucate vin din Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Regatul Arabiei Saudite, Lituania, Palestina, Polonia, Portugalia, Republica Coreea, Rusia, Africa de Sud, Elveția, Ucraina, Marea Britanie și SUA.

Echipa care a fost “sufletul” acestui volum este alcătuită din doamnele Adriana Ivama Brummell (Marea Britanie), Gladys Abankwa-Meier-Klodt (Germania), Ilse Baekelandt (Belgia), Kathyayini Chandra (India), Mari Kano Klemm (SUA), Maris Frosch (Estonia), Marsela Tepelena (Albania) și Merica Vidis (Croația).

×

Căutare