CuprinsCaută

Garden Party

După revenirea în țară, Familia Regală a ales ziua de 10 mai pentru organizarea petrecerii în grădina Palatului, cunoscuta sub numele de Garden Party, marcand astfel ziua de 10 Mai ca sarbatoare nationala a Romaniei si ca zi de nastere a Romaniei moderne.

Importanța zilei derivă din tripla semnificație ce are la bază trei evenimente esențiale pentru istoria poporului român. La 10 Mai 1866 Principele Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București și a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință fiind încoronat Principe al României. La 10 Mai 1877 Principele Carol I a proclamat Independența României , țara noastră devenind liberă , suverană și eliberată de vasalitatea formală a Imperiului Otoman. La 10 Mai 1881 a fost proclamat Regatul României, Principele Carol I devenind Regele României.

Reinnodand traditia, Regele Mihai gazduieste anual, incepand din 2010, un Garden Party la Palatul Elisabeta.  Acestea se desfașoară în grădinile Palatului unde debutând cu începutul lunii mai este amenajat Cortul Regal dar și corturile furnizorilor.

Porți deschise

Crăciunul

Paștele

Vizite Regale

×

Căutare