CuprinsCaută

Vizite Regale

În prezent, Familia Regală română primește două, maxim trei vizite anual. Invitațiile sunt făcute de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Membrii Familiei Regale care adresează invitația acționează ca gazde pentru invitați, aceștia fiind poftiți să locuiască, pe parcursul vizitei, într-una dintre Reședințele Regale.

Vizita debutează cu primirea oaspetelui la aeroport. În general, invitații sunt așteptați de membrii ai Casei Majestății Sale. Majestatea Sa Margareta își întâmpină oaspeții la Reședința Regală. Palatul sau Castelul este pregătit pentru primirea musafirilor prin arborarea drapelului țării oaspete și a țării gazde, la intrarea în reședință și prin pregătirea unui covor roșu. Dacă oaspetele este Suveranul sau Principele Moștenitor, atunci aleea de acces în Palat este ocupată de reprezentanții regimentului de gardă Mihai Viteazul.

Vizitele durează, de regulă, două-trei zile. În seara primei zile, membrii Familiei Regale invitate participă la un dineu oficial organizat în onoarea lor. Evenimentul este punctul cel mai important de pe agenda călătoriei și reunește în reședința regală ambasadori, înalți demnitari, oameni de cultură, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, reprezentanți ai societății civile, membri ai Academiei Române si personalități ale vieții publice. Dineul respectă regulile generale ale organizării unui astfel de eveniment de înaltă ținută. Dress code-ul este fie black tie pentru domni și rochie de cocktail pentru doamne,fie white tie pentru domni și rochie lungă de seară pentru doamne.

Programul vizitei este conturat în funcție de preferințele invitaților și este pus la punct de către departamentele de protocol ale celor două Familii Regale cu mult înainte de începerea vizitei. Călătoria Regală poate cuprinde întâlniri cu caracter economic, vizitarea unor proiecte umanitare.

Garden Party

Crăciunul

Paștele

Porți deschise

×

Căutare