CuprinsCaută

Avocat dr. Ioan-Luca Vlad

 

Născut în 1986 la Bucureşti, domnul Ioan-Luca Vlad este absolventul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, precum şi al Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene (universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne), absolvind şi cursuri masterale (specialitatea drept privat) în cadrul aceleiaşi universităţi. Este doctor în drept (specialitatea drept internaţional public şi privat) în coordonarea prof. univ. dr. Raluca Miga Beşteliu, cu o teză privind statele şi anexiunile teritoriale nerecunoscute. A fost pentru mai mulţi ani reprezentantul în România al Centrului European pentru Drept Spaţial şi mediator autorizat.

Este autorul şi coautorul mai multor volume, unele dedicate Familiei Regale ("Jubileul Regelui",
"Monarhiile în secolul XXI", "Coroana în societatea românească"), iar altele dreptului ("Succesiuni internaţionale. Regulamentul 650/2012"), precum şi al numeroase articole în publicaţii tradiţionale (Pandectele Române, Revista Română de Drept Privat) şi on-line (blogul România Regală, revista Universul Juridic etc.).

Din anul 2008 este Cancelarul Decoraţiilor Regale, iar din 2010 este secretar al Consiliului Regal. Pentru meritele sale în serviciul Familiei Regale a fost decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate şi cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer. Din anul 2014 activează în cadrul cabinetului individual, anterior fiind avocat colaborator al maestrului Adrian Vasiliu.

Cărți

Ceremonii Regale

×

Căutare