CuprinsCaută

Proiecte

Familia Regala a Romaniei, prin toti membrii sai, prin toate activitatile si proiectele sale, promoveaza imaginea pozitiva a Romaniei in strainatate, sprijina cauza persoanelor defavorizate, incurajeaza tinerele talente si spiritul de antreprenoriat romanesc, reprezinta o punte de legatura intre romanii din tara si cei din afara ei, intre trecut, prezent si viitor.

Prin intermediul Fundatiei pe care o conduce, Majestatea Sa Margareta ofera sprijin copiilor si persoanelor aflate in dificultate, incurajeaza tinerele talente, sprijinind astfel cultura si arta.

Principele Radu desfasoara o intensa activitate de sustinere a intereselor fundamentale romanesti, in interiorul si in afara tarii. Calitatea sa de membru al Familiei Regale a fost dublata, timp de 6 ani (din 2002 pana in 2008), de cea de Reprezentant Special al Guvernului Romaniei. Prin intermediul deselor vizite pe care le efectueaza, dar si prin intermediul cartilor si conferintelor sale, Alteta Sa Regala este liantul dintre societatea romaneasca si Familia Regala. 
 
Proiecte derulate
•    Casa Regala organizeaza "Serile regionale" la Palatul Elisabeta cu scopul de a promova cultura si traditia fiecarei regiuni a Romaniei, de a incuraja noi parteneriate de afaceri. Astfel, autoritatile locale au ocazia de a-si prezenta proiectele si realizarile in fata Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti sau a investitorilor straini.
•    Familia Regala stimuleaza initiativa locala, cauta parteneri externi pentru localitatile Romaniei si promoveaza realitatile mediului rural la inceputul mileniului III.
•    Casa Regala acorda titlul de Furnizor Regal companiilor private sau personalitatilor riguros alese, ca simbol al traditiei si calitatii produselor, al interesului si grijii permanente pentru consumator. 
•    Majestatea Sa Margareta si Alteta Sa Regala Principe Radu au acordat inaltul patronaj unor institutii sportive, precum Fundatia Atletismului Romanesc si Federatiei Romane de Karate Traditional, pentru a sprijini sporturile care au adus Romaniei mandrie in ultimii o suta de ani.
•    Din 2006, Initiativa Europa Regiunilor urmareste dezvoltarea legaturilor directe dintre regiunile romanesti si cele europene in domeniul comertului, transportului, turismului, culturii, educatiei liceale si universitare; cu mass-media, diaspora, autoritatile locale civile si armate. Initiativa Europa Regiunilor se va desfasura timp de zece ani si va fi o initiativa care va completa Serile Regionale de la Palatul Elisabeta.
•    Luand ca exemplu calatoria Reginei Maria din 1926 in Statele Unite ale Americii, ASR Principele Radu a initiat proiectul The Friendship Tour. Sirul de calatorii in fiecare dintre statele SUA face cunoscute in fiecare comunitate americana interesele si realitatile Romaniei. Vizeaza astfel cinci segmente influente din societatea americana: mediul economic local, oamenii politici, studentii din universitati – viitori lideri ai Americii, presa locala si, nu in ultimul rand, comunitatea romaneasca de acolo.

Normele fundamentale ale Familiei Regale a României

Instituții de învățământ

Înalte Patronaje

Arborele Genealogic

×

Căutare