CuprinsCaută

Digi 24, Dineu festiv in cinstea regelui Simeon al II-lea al Bulgariei, 21 noiembrie 2012

21.11.2012
TwitterFacebook

 

Doua familii regale se pregatesc de sarbatoare in aceasta seara, in capitala Romaniei. La cea de a 75-a aniversare a majestatii sale, Regele Simeon al Bulgariei, familia regala de Romania a organizat un dineu festiv. Oaspetii capetelor incoronate se aduna la aceasta ora la Palatul Elisabeta din Bucuresti.

 

Cei doi suverani au avut un destin asemanator. Simeon al Bulgariei a urcat pe tron la 6 ani, ca regele Mihai al Romaniei. Atat regele Simeon, cat si regele Mihai au trait aproape toata viata in exil si s-au intors in tara dupa instaurarea democratiei.

 

La Palatul Elisabeta se afla familia regala a Romaniei, reprezentata de principesa Margareta si principele Radu, dar si familia regala a Bulgariei, ambasadori ai Bulgariei, Marocului si Egiptului, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. Prezenti sunt si Emil Constantinescu si Ion Iliescu.

 

Invitatii vor servi bucate alese pregatite de cei de la Palatul Elisabeta: crema de dovleac, pulpa de caprioara cu piure de telina, mazare si orez salbatic, precum si o prajitura speciala cu stema Bulgariei.

 

Maine, regele Simeon al II-lea va primi din partea Universitatii Bucuresti titlul Honoris Causa.


 

×

Căutare