CuprinsCaută

1 Decembrie 2019

02.12.2019
TwitterFacebook

În fața Palatului Culturii din municipiul Iași, Familia Regală a luat parte la ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Naționale. A fost o dimineață cu un soare strălucitor, iar sărbătoarea s-a bucurat de prezența a zece mii de ieșeni. După o rugăciune rostită de un sobor de preoți aparținând Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, au urmat discursurile autorităților locale.

Majestatea Sa și Principele Radu au depus o coroană de flori la statuia domnitorului Ștefan cel Mare, în fața palatului. A urmat defilarea militarilor Ministerului Apărării Naționale, urmați de cei ai Ministerului Afacerilor Interne și ai celorlalte instituții militare reprezentate în județul Iași.

Majestatea Sa, Principele Radu și Principesa Sofia și-au luat rămas bun de la gazde și de la ieșeni după depunerea de flori la statuia Regelui Ferdinand Întregitorul.

În cursul dimineții, la Ateneul Național, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a inaugurat  Salonul Marilor Români, o galerie cu lucrări, documente, acte de cancelarie, manuscrise originale și cărți ce poartă semnăturile sau au aparținut unor români-reper ai istoriei țării noastre. La eveniment a fost prezent președintele Academiei Române, academicianul profesor Ioan Aurel Pop.

 

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

 

×

Căutare