CuprinsCaută

1 Decembrie regal la Alba Iulia

01.12.2018
TwitterFacebook

Familia Regală a sosit la Alba Iulia în această dimineață. Trenul Regal a ajuns în gara din Alba Iulia la ora 9.30, remorcat de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construită în anul 1922, precum și de o locomotivă electrică din zilele noastre.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Principele Radu au coborât din tren, urmați de ASR Principesa Elena și soțul ei, ES dl Alexander Nixon, de ASR Principesa Sofia și de ASR Principesa Maria.

Familia Regală a fost întâmpinată de sute de persoane, locuitori ai Alba Iuliei și români veniți din toate provinciile istorice. Au fost intonate Imnul Național și Imnul Regal, iar apoi Majestatea Sa a fost întâmpinată cu pâine și sare. Familiei Regale i-au fost oferite buchete de flori tricolore.

Au salutat pe Custodele Coroanei primarul municipiului Alba Iulia, dl Mircea Hava, președintele Consiliului Județean, dl Ion Dumitrel, și prefectul județului Alba, dl Dănuț Emil Hălălai.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, alături de ceilalți membri ai Familiei Regale, au participat, la ora 10.00, la un Te Deum oficiat în fața pridvorului Catedralei Încoronării. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de Preafericitul Teofil, Patriarhul Ierusalimului. Au fost prezenți Înalt Preasfinția Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de mitropoliți, arhiepiscopi și episcopi ai Bisericii Ortodoxe Române. A fost prezent ierarhul locului, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Irineu al Albei.

Slujba a onorat sacrificiul strămoșilor noștri din Primul Război Mondial, a omagiat înfăptuirea Marii Uniri și a ridicat rugi pentru ca idealurile și valorile care au însuflețit pe strămoșii noștri să rămână veșnice.

În cursul șederii la Alba Iulia, Majestatea Sa și Principele Radu, alături de ceilalți membri ai Familiei Regale, au participat la un prânz oficial oferit de Arhiepiscopia Albei, în prezența Patriarhilor Teofil al III-lea și Daniel și a membrilor Sfântului Sinod.

 

Fotografii de Daniel Angelescu și Cristian Coposesc

×

Căutare