CuprinsCaută

5 ani de la tragedia din Clubul Colectiv

30.10.2020
TwitterFacebook

Astăzi, 30 octombrie 2020, se împlinesc cinci ani de la tragedia de la clubul Colectiv din capitală. Familia Regală a fost încă din primele momente alături de familiile îndoliate și de cei care luptau să trăiască.  

După producerea tragediei, Regele Mihai I a transmis un mesaj națiunii române în care a afirmat:

„Întreaga societate, tineri și vârstnici, avem nevoie să învățăm din nou respectul pentru viață și pentru cel de alături. Fiecare viață este fără preț, iar compasiunea este puntea dintre sufletele noastre.”

Duminică, 1 noiembrie 2015, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, au adus flori și au pus lumânări, alături de zeci de mii de oameni, la locul tragediei provocate de incendiul din capitală.

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, Majestatea Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, au revenit la locul tragediei. Familia Regală a aprins lumânări și a adus flori în memoria victimelor. Majestatea Sa Margareta a dorit, în mod special, să depună o icoană personală la locul tragediei.

La un an de la tragedie, în ziua de 30 octombrie 2016, Majestatea Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, au prezenți în piața din fața Clubului Colectiv, pentru a aduce un omagiu celor 64 de victime ale incendiului. Majestatea Sa Margareta și Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010, au dezvelit monumentul ridicat în piață, în memoria celor 64 de oameni care au dispărut în tragedia de la Colectiv. 

 

×

Căutare