CuprinsCaută

A fost deschisă Expoziția Regală “Palatul Elisabeta”

23.07.2020
TwitterFacebook

 

Miercuri, 22 iulie 2020, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Sofia, a avut loc deschiderea Expoziţiei Regale “Palatul Elisabeta”.

La eveniment au fost prezenți demnitari ai Statului Român, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, personalități ale societății civile.

Au luat cuvântul, cu această ocazie, Alteța Sa Regală Principesa Sofia și domnul Ion Tucă, directorul executiv al Asociației Casa Majestății Sale.

În discursul său, Principesa Sofia a afirmat:

În anul 2001, tatăl meu, Regele Mihai, revenea acasă, la Palatul Elisabeta. Prin întoarcerea Regelui, Palatul a devenit locul regalității de pe harta României de astăzi.

Din incinta lui, Regele Mihai a început un efort constant pentru viitorul țării.

Astăzi, din același loc, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și întreaga Familie Regală continuă reprezentarea intereselor fundamentale ale țării noastre.

Bine ați venit la Palatul Elisabeta!

Invitații prezenți la eveniment au avut ocazia să viziteze Palatul Elisabeta, într-un tur ghidat condus de voluntari ai Asociației Casa Majestății Sale.

Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale. Ea are un caracter permanent și va funcționa în iulie-septembrie, în octombrie-noiembrie și în ianuarie-februarie ale fiecărui an.

Vizitatorii vor avea acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii vor avea acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

Vor fi expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

 

×

Căutare