CuprinsCaută

Academia de Studii Economice Bucuresti

23.10.2012
TwitterFacebook

Marti, 23 octombrie, Majestatea Sa Regele Mihai I a fost investit cu inaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Academia de Studii Economice din Bucuresti


La ceremonie Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Mostenitoare.


In cadrul ceremoniei, dupa intonarea Imnului Regal si a imnului universitar Gaudeamus Igitur, Presedintele Senatului universitatii, Dl. Prof. Univ. Dr. Razvan Zaharia a rostit un cuvant introductiv  iar Rectorul acesteia , Prof. Univ. Dr. Pavel Nastase, a dat citire unui Laudatio . A urmat  inmanarea insemnelor titlului academic Principesei Mostenitoare, in numele Regelui, si citirea raspunsului Majestatii Sale de catre Principele Radu.

La eveniment au fost prezenti membri ai Guvernului Romaniei, Academiei Romane, Corpului Diplomatic, Senatului Universitatii si ai studentilor precum si reprezentanti ai societatii civile romanesti.


Mesajul  Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei

Academia de Studii Economice Bucuresti

Bucuresti

23 octombrie 2012

 

Am primit cu bucurie vestea ca Senatul Academiei de Studii Economice a luat hotararea sa-mi acorde titlul de Doctor Honoris Causa.

Va multumesc pentru onoarea pe care mi-o faceti si pentru invitatia adresata mie si Familiei mele la ceremonie.

 

Eu nu privesc acest gest ca pe o recompensa personala, ci mai degraba ca pe un omagiu fata de generatiile care au suferit pentru a vedea Romania democratica, prospera si libera. Tinerii care se afla astazi in fata noastra se vor bucura de roadele acestor binecuvantari, in deceniile care vor urma.
Academia voastra a traversat aproape zece decenii de traditie si modernitate, bucurandu-se de sustinerea si randuiala Noastra, inca de la inceputurile ei.


Prin gratia lui Dumnezeu si vointa Nationala, la 3 aprilie 1913, Carol I a infiintat la Bucuresti “Academia de Înalte Studii Comerciale si Industriale”, cu nadejdea ca ea va dainui si va aduce invatatura multor generatii de romani.


Astazi, ma adresez voua in numele predecesorului meu, cu vie multumire pentru tot ce s-a infaptuit in academie si cu convingerea ca studentii vostri vor duce mai departe tara noastra prospera si fericita.

 


Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Mihai R×

Căutare