CuprinsCaută

Concert aniversar la Ateneu

25.10.2010
TwitterFacebook
Luni, 25 octombrie, de ziua Majestatii Sale Regelui Mihai, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza la Ateneul Roman a treia editie a concertului caritabil regal in beneficiul tinerilor artisti aflati in situatii materiale dificile. Soprana Nelly Miricioiu, unul dintre cele mai importante nume ale scenei lirice mondiale, baritonul roman Yuriy Tsiple, invitatul sau, si Orchestra Romana de Tineret dirijata de Horia Andreescu vor oferi un concert extraordinar.

Concertul va avea loc in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei, incepand cu ora 18.00.

Evenimentul este organizat in fiecare an, cu prilejul zilei de nastere a Regelui Mihai, co-fondator al Fundatiei, alaturi de Principesa Margareta. Anul acesta, concertul aniverseaza, de asemenea, 20 de ani de activitate ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Programul va cuprinde arii din "Forta destinului" de Giuseppe Verdi, "Manon Lescaut" de Giacomo Puccini, "Culegatorii de stele" de Florin Comisel, precum si uverturile operelor "Egmont" de Ludwig van Beethoven, "Ruslan si Ludmila" de Mikhail Glinka, "Italianca in Alger" de Gioachino Rossini. Concertul va fi transmis in direct pe TVR Cultural.

Nelly Miricioiu, Yuriy Tsiple si Horia Andreescu si-au donat propriile onorarii pentru a sustine tinerii artisti care primesc in fiecare an burse de studiu din partea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei prin proiectul "Tinere Talente". Fondurile stranse din vanzarea de bilete la concert si din sponsorizari ii vor ajuta pe tinerii muzicieni si artisti plastici sa isi cumpere instrumentele si materialele de care au nevoie, sa reprezinte Romania la concursuri internationale, sa urmeze cursuri de perfectionare.

Biletele au preturi cuprinse intre 150 si 300 Lei si sunt disponbile in reteaua de magazine Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas - si pe www.eventim.ro.

Detalii despre Fundatie si concert pe www.fpmr.ro
Detalii despre proiectul "Tinere Talente" pe www.fpmr.ro/tineretalente
×

Căutare