CuprinsCaută

Echipa filmului “Între Chin și Amin” la Palatul Elisabeta

13.10.2020
TwitterFacebook

Luni, 12 octombrie 2020, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei împreună cu Alteța Sa Regală Principele Radu au primit în grădina Palatului Elisabeta echipa filmului „Între Chin și Amin”.

La întâlnire au participat Toma Enache, regizor, co-scenarist și producătorul filmului, actorii Constantin Cotimanis, Kira Hagi, Teodora Calagiu Garofil, Laurențiu Stan, Dragoș Stoica și Elena Enache, scenarist principal și producător executiv.

La 70 de ani de la începutul „Experimentului Pitești”, unul dintre cele mai odioase programe de reeducare din blocul comunist, a apărut primul film românesc pe această temă.

Jurnalista Iulia Kelt a mărturisit că este unul dintre filmele românești care te marchează, care-ți lasă un nod în gât și-un gust amar în gură. Despre o istorie pe care avem tendința să o uităm, doar pentru că nu am trăit-o noi. Despre închisorile comuniste, despre Experimentul Pitești, despre suferință, prigoană și ură.

Filmul, regizat de Toma Enache, ar putea reprezenta România la premiile Oscar. Pelicula a fost înscrisă la concursul organizat de Centrul Național al Cinematografiei, care va decide propunerea țării noastre la Oscar 2021.

Premiera a avut loc în data de 1 octombrie 2019 și se bucură de apreciere internațională, din partea unor jurii formate din profesioniști în domeniu din peste 25 de țări de pe tot globul.

Filmul a obținut 34 de premii internaționale și 17 nominalizări. În România a avut aproape 30.000 de spectatori. Cele mai recente premii au fost obținute la Festivalul Independent de Film de la Viena (octombrie 2020), la categoriile cel mai bun film de lung-metraj și cea mai bună muzică.

Filmul „Între Chin și Amin” poate fi văzut și pe plaforma online Netflix.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

 

×

Căutare