CuprinsCaută

Expoziția Victor Brauner la Galeria DADA

13.04.2019
TwitterFacebook

Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte la vernisajul expoziției dedicată operei grafice a pictorului Victor Brauner, proeminent artist european, reprezentant al curentului artistic și literar suprarealist. Evenimentul a avut loc în seara de vineri, 12 aprilie 2019, la Galeria DADA, din Strada Toamnei nr. 10, în București.

Galeria va avea deschiderea oficială sâmbătă, 13 aprilie 2019. Expoziția Victor Brauner este primul eveniment găzduit de galerie.

Expoziția prezintă peste 300 de lucrări ale lui Victor Brauner, de la desene, gravuri și litografii originale și, unele, inedite, până la întreaga colecție de cărți ilustrate și o bogată colecție de reviste de avangardă la care acesta a colaborat.

Raritățile expoziției sunt revista 75HP, care i-a aparținut lui Sașa Pană, și Mandolina pictată de Victor pentru Harry Brauner în 1922, prezentată până în prezent o singură dată publicului, în 1993, în Franța.

La vernisajul expoziției a luat parte un numeros public, iar gazdele serii au fost Cristinel Popa, Michael Ilk și Margaréte Montagne.

Galeria DADA

 

×

Căutare