CuprinsCaută

Familia europeană a Fundației Regale de astăzi

19.01.2020
TwitterFacebook

Echipa, voluntarii, susținătorii și comitetul director ai Fundației Regale Margareta a României au sărbătorit 30 de ani de la crearea organizației, în prezența colegilor și prietenilor lor din întreaga lume. Alături de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au fost Principesa Elena și dl Alexander Nixon, Principesa Sofia și Principele Moștenitor Leka al II-lea al Albaniei.

La Teatrul Național, Sala Pictura a fost neîncăpătoare. Au luat parte la sărbătoare zeci de personalități venite din Franța, Marea Britanie, Elveția, Belgia și Statele Unite ale Americii, locuri în care Fundația a avut, în primele două decenii de existență filiale. Lor li s-au alăturat personalități, unele dintre ele active și însuflețite susținătoare ale proiectelor fundației care trăiesc în Spania, Olanda, Albania și Suedia.

“Gala-matineu” care a avut loc sâmbătă, 18 ianuarie 2020, la ora 12.00, nu a fost o retrospectivă a celor treizeci de ani, ci întâlnirea plină de emoție și de afecțiune a unei mari familii, europeană și transatlantică deopotrivă, dar mai ales românească. Bucureștiul a găzduit, pentru două zile, spiritul civic european.

Au prezentat mărturisiri despre propria lor experiență voluntari din proiectele legate de vârstnici, tineri și copii, și beneficiari ai acestor generoase inițiative. Au încântat publicul cu talentul lor muzicieni ai “Tinerelor Talente”.

Gala s-a caracterizat prin discreție, afecțiune, mândrie, spirit de familie, patriotism, simplitate, respect, loialitate. Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au fost, alături de Principesa Elena, dl Nixon și Principesa Sofia, fericiți să vadă cât de vibrantă și de solidă este astăzi fundația ctitorită acum 30 de ani, în casa de la Versoix, de Regele Mihai și de Majestatea Sa Margareta.

La rândul lor, “veteranii” fundației aflați în sală au fost impresionați să vadă cât de diversă și de profundă este activitatea organizației pe care au servit-o, generos și dezinteresat, treizeci de ani.

 

©Cristian Coposesc

 

×

Căutare