CuprinsCaută

Henri, Contele de Paris, In Memoriam

22.01.2019
TwitterFacebook

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a aflat cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Henri, Contele de Paris, șeful Casei Regale franceze de Orléans.

Henri, Conte de Paris și Duce al Franței, s-a născut la 14 iunie 1933 la Manoir d’Anjou, lângă Bruxelles, fiu al Principelui Henri, Conte de Paris și al Principesei Isabelle, Contesă de Paris. A devenit șeful Familiei Regale de Orléans la moartea tatălui său, în ziua de 19 iunie 1999. Alteța Sa Regală a decedat în ziua de 21 ianuarie 2019.

Principele Henri, Conte de Paris, a absolvit Institutul de Studii Politice din Paris și a fost ofițer al Armatei Franceze. A fost Cavaler al Legiunii de Onoare a Franței.

Contele de Paris este succedat la conducerea Casei Regale de Orléans de fiul său, Alteța Sa Regală Jean, Duce de Vendôme, care începând de astăzi este Conte de Paris.

În numele Familiei Regale a României, Majestatea Sa a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

 

&&&&&&&

 

Sa Majesté Margareta de Roumanie a reçu avec grande tristesse la nouvelle du décès de Son Altesse Royale Henri, Comte de Paris, chef de la Maison Royale française d’Orléans.

Henri, Comte de Paris et Duc de France, était né le 14 juin 1933 à Manoir d’Anjou, près de Bruxelles, fils du Prince Henri d’Orléans, Comte de Paris et de la Princesse Isabelle d’Orléans-Bragance, Comtesse de Paris. Il est devenu le chef de la Famille Royale d’Orléans à la mort de son père, le 19 juin 1999. Son Altesse Royale est décédée le 21 janvier 2019.

Le Prince Henri, Comte de Paris, fut diplômé de l’Institut d’Études Politiques de Paris et officier de l’Armée française. Il était chevalier de la Légion d’Honneur de la France.

Son fils, Son Altesse Royale Jean, Duc de Vendôme, est devenu le nouveau Comte de Paris et chef de la Maison Royale d’Orléans.

Au nom de la Famille Royale de Roumanie, Sa Majesté a adressé ses condoléances à la famille en deuil.

×

Căutare