CuprinsCaută

La Iași, Majestatea Sa a dezvelit statuia Regelui Ferdinand Întregitorul

30.11.2019
TwitterFacebook

 

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vizitează municipiul Iași, Oraș Regal sâmbătă, 30 noiembrie, și duminică, 1 decembrie 2019. La vizită ia parte Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Familia Regală încheie astfel șirul celor 75 de evenimente publice la care a participat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, început la 26 august 2016.

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, la ora 11 dimineața, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au participat la Liturghia cu recviem pentru Regele Ferdinand I și Regina Maria la Catedrala Romano-Catolică. A luat parte la slujbă ASR Principesa Sofia. Liturghia a fost prezidată de către Preasfinția Sa Petru Gherghel, episcop emerit.

La ceremonia religioasă a luat parte primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, și senatorul de Iași Iulia Scântei.

La ora 12, Majestatea Sa a dezvelit statuia în bronz a Regelui Ferdinand Întregitorul, care își are locul în centrul orașului, în fața istoricului Palat Roznovanu, sediul primăriei municipale. Au luat parte AALLRR Principele Radu și Principesa Sofia, alături de primarul municipiului Iași, dl Mihai Chirica, și de un mare număr de locuitori ai orașului, care au dorit să fie prezenți la eveniment.

A fost intonat Imnul Regal și a fost oficiată o slujbă de sfințire și aducere aminte de către Preasfinția Sa episcopul emerit Petru Gherghel, alături de preoți ai Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

 

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

 

×

Căutare