CuprinsCaută

Literă de Rege

31.05.2019
TwitterFacebook

Compania Herlitz România, alături de Casa Majestății Sale, a realizat, după pregătiri care au început în anul 2017, o serie limitată a unui stilou de alească calitate, purtând numele Regelui Mihai I al României. Proiectul, inițiat pe timpul vieții Regelui Mihai, a primit consimțământul suveranului.

Compania Pelikan a fost creată la 28 aprilie 1838, în Hanovra, de către chimistul Carl Hornemann și a produs, la început, cerneluri de scris, uleiuri pentru pictură și acuarele. Un an mai târziu, pe 20 aprilie 1839, la Sigmaringen, se năștea Regele Carol I al României.

Stiloul Regele Mihai I al României are o ediție limitată la 300 de piese, toate lucrate de mână, în cele mai prețioase materiale folosite în meșteșugul scrisului.

În seara de joi, 30 mai 2019, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au participat, la Clubul Diplomatic, la festivitatea de lansare a acestui obiect creat, deopotrivă, cu artă și cu înalt meșteșug tehnic. A fost prezent un numeros public, alcătuit din reprezentanți ai societății civile, ai mediului economic și jurnaliști.

Primul exemplar al seriei ar fi trebuit să fie oferit Regelui Mihai. În seara lansării, compania a oferit stiloul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, care a decis ca el să rămână drept “Stiloul Regelui” și să fie expus la Castelul Peleș.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare