CuprinsCaută

Majestatea Sa a vizitat Aeroportul Internațional Otopeni

12.02.2019
TwitterFacebook

 

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și ASR Principele Radu au vizitat astăzi departamentele tehnice ale Aeroportului Internațional Henri Coandă de la Otopeni, cea mai importantă poartă de intrare în țara noastră a vizitatorilor străini. În cele șase luni de președinție a României la Consiliul Uniunii Europene, aeroportul va primi patruzeci de mii de reprezentanți UE, în cadrul diverselor întâlniri la nivel înalt.

Vizita a început la Salonul Oficial al aeroportului, acolo unde sunt primite zilnic delegațiile europene. Salonul a fost complet refăcut încă din luna decembrie 2018. Cuplul regal a mers apoi pe una dintre platformele în aer liber, pentru a asista la momentul tehnic și electronic de deplasare a unei aeronave spre poziția de decolare.

În continuare au fost vizitate spații din aeroport, destinate publicului călător. Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au stat de vorbă cu pasagerii de la porțile de îmbarcare.

A fost vizitat apoi noul punct de acces dedicat președinției Consiliului UE, organizat pentru numeroasele delegații care ne vizitează țara în prima jumătate a anului.

În continuare, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat două dintre ghișeele de check-in.

Cel mai interesant moment al vizitei a fost întâlnirea cuplului regal cu specialiștii de la Turnul de control aerian ROMATSA. Turnul a fost vizitat de Regele Mihai I și de Regina Ana în anul 1997. Câțiva dintre angajații de atunci au fost prezenți la vizita de astăzi a Majestății Sale.

După vizita din Turnul de control, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat sălile de simulare electronică ale turnului și s-au întâlnit cu instructori și cursanți aflați la pregătirea de specialitate. Centrul de simulare electronică este unul dintre cele mai performante din lume și a fost realizat integral de o echipă de specialiști români. Într-un an, din Turnul de control de la Otopeni sunt dirijate 300,000 de zboruri.

 

©Daniel Angelescu

×

Căutare