CuprinsCaută

Majestatea Sa s-a întâlnit cu Președintele Croației

07.11.2018
TwitterFacebook

Marți, 6 noiembrie 2018, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Consort s-au întâlnit la Palatul Prezidențial cu Excelența Sa doamna Kolinda Grabar–Kitarović, Președintele Republicii Croația. La eveniment au luat parte ES ambasadorul României și dl Dario Mihelin, consilier prezidențial pentru politică externă și afaceri europene.

 

Tot marți, Custodele Coroanei și Principele Radu au fost oaspeții Primăriei Zagreb, unde au fost întâmpinați de primarul orașului, dl Milan Bandic. Cuplul regal a răspuns apoi invitației la prânz a primarului capitalei. Alături de Majestatea Sa și de Alteța Sa Regală s-a aflat Excelența Sa ambasadorul Constantin Mihail Grigorie.

Marți după-amiază, Principele Radu a vizitat Academia Militară Croată “Dr. Franjo Tuđman”. Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu comandantul academiei, generalul-maior Mate Paden, și cu o serie de ofițeri superiori reprezentând comandamentul academiei și conducerea facultăților.

Miercuri, 7 noiembrie 2018, Principele Radu a vizitat Comitetul Național Paralimpic din Croația și s-a întâlnit cu președintele comitetului, dl Ratko Kovacic, cu vicepreședinții Iosip Drzaic și Ana Srsen, precum și cu secretarul general Ticijan Komparic. La întâlnire a luat parte ES ambasadorul României.

Tot miercuri, Majestatea Sa și Principele Radu s-au întâlnit cu comunitatea românească din Zagreb, la Biserica Ortodoxă Română din capitala Croației. Cuplul regal a fos oaspetele preotului paroh Nicolae Ceruță. Parohia a fost fondată anul trecut și este susținută cu însuflețire de tânăra asociație a românilor din Zagreb și din Croația, creată tot în anul 2017.

Majestatea Sa și Principele Radu au părăsit Croația în după-amiaza zilei de 7 noiembrie.

 

 

©Silviu Matei AGERPRES

×

Căutare