CuprinsCaută

Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana au sarbatorit Nunta de Diamant

11.06.2008
TwitterFacebook

In zilele de 10, 11 si 12 iunie au avut loc, la Bucuresti si la Sinaia, evenimente celebrand aniversarea a 60 de ani de casatorie a Majestatilor Lor Regele Mihai si Regina Ana. Pentru a sarbatori acest moment unic, alaturi de Regele Mihai si Regina Ana i-au avut alaturi pe Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Alteta Sa Regala Principesa Elena, Excelenta Sa Domnul Alexander Phillips Nixon, Excelenta Sa Nicolae si sora lui, Elisabeta-Karina.

Marti, 10 iunie, la ora 18.30, la Ateneul Roman, s-a desfasurat un concert extraordinar. Orchestra nationala a Filarmonicii "George Enescu" a interpretat, in prezenta Familiei Regale si a invitatilor sai, lucrari ale compozitorilor George Enescu, Franz Liszt, Edvard Grieg si Giuseppe Verdi. La eveniment au participat peste 800 de invitati.

Membri a paisprezece familii regale europene, printre care Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Majestatile Lor Regele Simeon II si Regina Margareta ai bulgarilor, Majestatile Lor Regele Constantin II si Regina Ana-Maria ai elenilor, Alteta Sa Regala Principele Lorenz al Belgiei, Altetele Lor Regale Principele Alexandru II si Principesa Ecaterina ai Serbiei, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducele Karl al Austriei, Alteta Sa Regala Ducele de Braganza (Portugalia), Altetele Lor Regale Ducele Amedeo si Ducesa Silvia de Savoia-Aosta (Italia), Altetele Lor Regale Principele Filip si Principesa Anette de Bourbon-Parma, au venit la Bucuresti pentru a impartasi bucuria acestei aniversari cu Familia Regala a Romaniei.

Printre invitati s-au numarat, de asemenea, membri ai Guvernului si Parlamentului Romaniei, in frunte cu prim ministrul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe, si ai Academiei Romane, cum ar fi presedintele Ionel Haiduc si vicepresedintele Dan Berindei, un numar important de reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditati la Bucuresti, personalitati de prim rang ale artei si culturii romane, ale mediului de afaceri si presei.

Concertul a fost urmat de un dineu privat la Salonul Diplomat al Hotelului Hilton.

Miercuri, 11 iunie, familiile regale si alti invitati din strainatate au vizitat Castelele Peles si Pelisor si au luat pranzul pe terasa Castelului Peles, in acordurile Muzicii Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale.

In cursul serii aceleiasi zile, la Palatul Elisabeta a fost organizat un dineu oficial in cinstea Majestatilor Lor. Cu aceasta ocazie, invitatii au intrat pe aleea Palatului printre militarii Garzii de Onoare, Regimentul 30, Garda "Mihai Viteazul". In curtea palatului a fost proiectat filmul "Nunta de Diamant", una dintre surprizele oferite Majestatilor Lor de catre Altetele Lor Regale.

×

Căutare