CuprinsCaută

Mesajul Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta adresat sportivilor români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra

26.07.2012
TwitterFacebook

 

Principele Radu şi cu mine suntem cu gândul alături de cei 103 sportivi români din atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică, haltere, judo, kaiac-canoe, lupte, nataţie, polo, scrimă, tenis, tenis de masa şi tir, participanţi la a XXX-a Olimpiadă a vremurilor moderne, găzduita de capitala Marii Britanii.

Crearea Comitetului Naţional Olimpic şi prima participare olimpică românească au avut loc în timpul Regilor Carol I şi Ferdinand. De atunci încoace, Casa Regala a stat alături de sportul românesc, chiar şi atunci când condiţiile politice au fost potrivnice. 

Aproape toate federaţiile române sportive sunt legate, la începuturile lor, de Familia Regală, de tatăl meu şi de predecesorii Majestătii Sale.

Vă transmit din partea Regelui Mihai şi a Reginei Ana, mari iubitori ai sportului, cele mai afectuoase şi mai pline de sperantă urări de victorie în zilele care urmează.

Ca toate valorile eterne ale Natţunii române, sportul este un model şi un far al societaţii, o preocupare dătătoare de mândrie, curaj, disciplină şi respect fată de aproapele tău, o sursă de unitate, continuitate şi de tradiţie.

Suntem mândri de voi, vă admirăm şi vă purtăm în suflet!


Margareta, Principesa Moştenitoare

 

×

Căutare