CuprinsCaută

Olga Tudorache, In Memoriam

18.10.2017
TwitterFacebook

Familia Regală a României a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Olgăi Tudorache, unul dintre stâlpii teatrului românesc.

Olga Tudorache s-a născut la Oituz, la 11 octombrie 1929. Elevă a Marioarei Voiculescu, formată în plină perioadă interbelică, Olga Tudorache a trăit 88 de ani și a avut 62 de ani de strălucită carieră în arta dramatică. A fost aproape două decenii profesor universitar. A apărut timp de şase decenii pe scena Teatrului Mic din București.

Olga Tudorache a fost profesorul de clasă al Principelui Radu, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anii 1980-1984. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu transmit condoleanțe domnului Alexandru Avram și familiei sale!

Demnă urmașă a Marioarei Voiculescu și a Luciei Sturdza Bulandra, Olga Tudorache a primit la 18 mai 2013, pe scena Teatrului Mic, Decorația Regală Nihil Sine Deo de la Regele Mihai I, reprezentat de Principesa Moștenitoare Margareta. Profund creștină și loială regelui său, Olga Tudorache a primit înalta distincție cu emoție și cu modestie. Acum patru ani, în acea zi de sâmbătă, trei sute de spectatori au asistat la cântecul de lebădă al Olgăi Tudorache.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

×

Căutare