CuprinsCaută

Palatul Elisabeta, 14 februarie 2012

14.02.2012
TwitterFacebook

Avand in vedere decizia pronuntata la 14 februarie 2012 de catre inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia civila, referitoare la cererea adresata Curtii de recunoastere a hotararii de la Lisabona asupra descendentei lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea, Casa Regala a Romaniei declara ca:


Aceasta decizie nu creaza niciun drept dinastic, si nici nu stabileste apartenenta persoanei sus-numite, astazi decedata, la Familia Regala. Aceasta este valabil si pentru descendentii sai, indiferent cine ar fi acestia.


In pozitia sa de Sef al Familiei Regale a Romaniei, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunta asupra chestiunilor dinastice. Mai mult, potrivit prevederilor Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, membrii Familiei Regale sunt:

 

- Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei;

- Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Irina a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.


Nici Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, si nici fostii Sefi ai Familiei Regale a Romaniei - Regele Ferdinand I si Regele Carol al II-lea - nu au recunoscut sau acordat vreodata vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino sau descendentilor sai.


Folosirea, in orice context, public sau privat, a titlului de Principe al Romaniei, sau a apelativului Alteta Regala ramane prerogativa exclusiva a membrilor Familiei Regale aratati mai sus.

 

×

Căutare