CuprinsCaută

Principesa Maria, la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz „Sfânta Maria”

20.03.2019
TwitterFacebook

Marți, 19 martie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte la aniversarea centenarului Școlii Profesionale Speciale pentru Deficienți de Auz „Sfânta Maria” din București.

În anul 1919, Regina Maria a dorit înființarea primei scoli de fete orfane și surdo-mute din România, recunoscută de Ministerul Instrucțiunii Publice. Înființată prin decret regal, școala va purta numele Școala și Orfelinatul de surdo-mute „Principesa Mărioara”.

În cadrul evenimentului festiv, Principesa Maria a fost invitată să dezvelească bustul Principesei Mărioara și placa comemorativă.

Au luat parte la eveniment Ministrul Educației Naționale, doamna Ecaterina Andronescu, Ambasadorul Republicii Moldova la București, Excelența Sa domnul Mihai Gribincea, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar București, profesori, elevi.

În continuarea evenimentului, Principesa Maria a asistat la un program artistic susținut de elevii școlii. În incheierea vizitei, Alteța Sa Regală s-a adresat audienței mulțumind pentru invitație și adresând felicitări pentru momentul aniversar.

 

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

×

Căutare