CuprinsCaută

Principesa Maria, vizită la Constanța

19.01.2019
TwitterFacebook

Vineri, 18 ianuarie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat județul Constanța.

În prima parte a zilei, Principesa Maria s-a aflat în municipiul Constanța, unde a luat parte la aniversarea Colegiului Național „Mihai Eminescu”, la o sută de ani de la înființare.

Colegiul National „Mihai Eminescu” este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din Dobrogea, înfiinţat în anul 1919, prin decret regal al Regelui Ferdinand I.

Evenimenul aniversar a avut loc, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența Ministrului Educației Naționale, doamna Ecaterina Andronescu, a autorităților locale, Primarul Municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, Prefectul Județului Constanța, domnul  Dumitru Jeaca și Președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Marius Horia Țuțuianu, precum și a reprezențanilor Inspectoratului Școlar Județean și a conducerii Colegiului, alături de elevi, profesori și părinți.

În a doua parte a zilei, Principesa Maria a vizitat Centrul de Îngrijire pentru copii din comuna Cumpăna.

Centrul de Îngrijire se află într-un program de investiție în mediul rural 2018-2019 al Asociației pentru Dezvoltare Comunitară (A.P.D.C.) Cumpăna, finanțat de Fundația Principesa Margareta a României și Fundația Vodafone România.

În cadrul acestui program se desfășoară un proiect de tip Școală dupa Școală unde sunt implicați peste 40 de copii din comuna Cumpăna, aflați în situații dificile de viață.

Centrul oferă consiliere vocațională copiilor selectați, consiliere psihosocială părinților sau tutorilor copiilor, ateliere de creație, atât în scopul dezvoltării creativității, cât și în scopul cunoașterii și respectării tradițiilor locale, schimburi de experiență, participarea la expoziții de creație artistică și culturală, competiții, activități sportive, concursuri la diverse discipline școlare, precum și instruirea persoanelor implicate în desfășurarea activităților destinate copiilor.

Aniversarea Colegiului Național „Mihai Eminescu”

 

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

×

Căutare