CuprinsCaută

Regele Mihai I, un an de la trecerea la cele veșnice

05.12.2018
TwitterFacebook

Astăzi, miercuri, 5 decembrie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Familia Regală au participat la parastasul de un an de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai. Alături de Majestatea Sa Margareta și de ASR Principele Radu au fost ASR Principesa Elena și ES dl Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, precum și dl și dna Nicolae Medforth-Mills.

La ora 12.00 a avut loc o slujbă în Vechea Catedrală Episcopală și Regală, oficiată de Înalt Preasfințiile Lor Mitropolitul și Arhiepiscopul Nifon, Mitropolitul Iosif și Arhiepiscopul Calinic, ierarhul locului. A slujit, de asemenea, un sobor de preoți ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

La slujbă au participat autorități locale și un mare număr de persoane care au dorit să fie alături de Familia Regală, în aceste momente de tristețe și reculegere.

În a doua parte a pomenirii, Familia Regală s-a deplasat, împreună cu ierarhii Bisericii Ortodoxe Române și cu preoții arhiepiscopiei, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, unde a fost rostită o scurtă rugăciune la mormântul Regelui Mihai și la mormântul Reginei Ana, doar în prezența Familiei Regale.

 

În ziua de 5 decembrie 2017, la reședința privată din Elveția, s-a stins din viață Regele Mihai I. Unsprezece zile mai târziu, la 16 decembrie, au avut loc funeraliile suveranului. Zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 au fost declarate zile de doliu național.

 

×

Căutare