CuprinsCaută

Scrisoarea Custodelui Coroanei adresată Președintelui Statului Israel

23.01.2020
TwitterFacebook

 

 

Astăzi, la Ierusalim, are loc cea mai amplă manifestare publică găzduită vreodată de Yad Vashem, la 75 de ani de la eliberarea Auschwitz-ului și de Ziua Internațională a Aducerii Aminte a Holocaustului.

Reuniunea reprezintă al cincilea Forum Mondial al Holocaustului și se desfășoară în prezența unui mare număr de șefi de Stat și de Guvern din întreaga lume. Evenimentul este plasat sub auspiciile Președintelui Statului IsraelRomânia este reprezentată de Excelența Sa domnul Președinte Klaus Werner Iohannis.

Cu ocazia acestui eveniment de rezonanță mondială, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a trimis o scrisoare Excelenței Sale domnului Reuven Rivlin, președintele Israelului.

Regele Ferdinand și Regina Maria au făcut eforturi, în anii 1920, pentru crearea unui Așezământ Ortodox Român în Ierusalim, care să apropie religiile, culturile și tradițiile popoarelor noastre.

Regina-Mamă Elena, Drept între Popoare, și Regele Mihai s-au opus, de-a lungul vieții lor, antisemitismului, rasismului și xenofobiei.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au fost primii membri ai Familie Regale române care au vizitat Statul Israel, în aprilie 2014. Reprezentând pe Regele Mihai I, cuplul regal a vizitat Yad Vashem, s-a recules la piatra cu numele gravat al „Elenei Regina”, iar Custodele Coroanei a aprins flacăra veșniciei din Sala Aducerii Aminte.

 

 

×

Căutare