CuprinsCaută

Sfânta Liturghie pentru sufletul Reginei Ana

01.08.2019
TwitterFacebook

 

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au participat astăzi, 1 august 2019, în municipiul Lugoj,  la Sfânta Liturghie pentru sufletul Reginei Ana a României.

Cuplul regal a fost așteptat de locuitori ai muncipiului Lugoj în fața Bisericii Parohiale Romano-Catolice “Preasfânta Treime” și a fost întâmpinat de părintele Daniel Pozsonyi și de primarul municipiului, profesorul Francisc Boldea. În prezența unui numeros public, Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Pozsonyi, care a avut alături pe parohul bisericii romano-catolice din Săvârșin, părintele Petru Muțiu.

La eveniment au luat parte primarul municipiului, precum și reprezentanți ai altor confesiuni din Lugoj: protopopul Bisericii Greco-Catolice, părintele Teodor Baba, protopopul Bisericii Ortodoxe Române, părintele Ioan Cerbu, părintele protopop ortodox ucrainean Ilie Albiciuc și pastorul reformat Zoltán Gáll.

La sfârșitul liturghiei, părintele Pozsonyi a prezentat Majestății Sale și Alteței Sale Regale un scurt istoric al bisericii, iar Majestatea Sa Margareta a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor participanților și, mai ales, gazdelor.

Parohia Romano-Catolică a invitat pe Custodele Coroanei și pe Principele Radu la un dejun oferit în memoria Reginei Ana, plecată la cele veșnice exact acum trei ani, în ziua de 1 august 2016.

 

 

 

Fotografii de Cristian Coposesc

×

Căutare