CuprinsCaută

Tineri diplomați ai țărilor lumii la Palatul Elisabeta

03.12.2019
TwitterFacebook

În numele Majestății Sale Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta luni, 2 decembrie 2019,  o delegație formată din tineri diplomați de carieră din Regiunea Caraibelor, din Regiunea Pacificului și din Africa Subsahariană. Tinerii diplomați se află în România pentru a lua parte la programul de specializare profesională oferit de Institutul Diplomatic Român (IDR).

Delegația a fost condusă de dna Mihaela-Simona Spinaru, directorul IDR.

Principele Radu a invitat oaspeții să viziteze Palatul Elisabeta, iar apoi a ținut o prelegere referitoare la contribuția Casei Regale diplomația românească, precum și la rolul pe care îl au astăzi, în viața publică și instituțională, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Familia Regală. A fost discutată evoluția României în Uniunea Europeană și criteriile agendei externe a Casei Regale.

În încheierea vizitei, Alteța Sa Regală a purtat un dialog cu tinerii diplomați pe teme legate de politica externă a României și despre angajamentele publice externe ale Familiei Regale, reprezentând țara noastră în lume.

Familia Regală a întreprins, în ultimii 22 de ani, peste 350 de vizite externe, în 60 de țări ale lumii, pe patru continente: Europa, Africa, America și Asia.

 

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

 

×

Căutare