CuprinsCaută

Tineri funcționari guvernamentali la Palatul Elisabeta

25.07.2019
TwitterFacebook

Joi, 25 iulie 2019, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta un grup de 20 de tineri funcționari guvernamentali care iau parte, în lunile iulie-septembrie, la a șaptea ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului.

La programul de pregătire iau parte 200 de tineri performanți, reprezentând 55 de instituții centrale ale statului, care doresc să se specializeze în domeniul administrației publice centrale. Palatul Elisabeta găzduiește periodic astfel de întâlniri, invitând reprezentanți ai instituțiilor centrale militare și diplomatice, pentru prelegeri și dialoguri pe teme de securitate națională, relații internaționale, diplomație bilaterală și multilaterală, împărtășind experiența activităților regale din ultimile trei decenii, în folosul țării.

Principele Radu a reprezentat la întâlnire pe Majestatea Sa Custodele Coroanei și a vorbit tinerilor reprezentanți guvernamentali despre prezența în viața publică a Familiei Regale, despre angajamentele la nivelul comunităților românești și despre cele în plan extern.

Participanții au adresat Alteței Sale Regale un număr de 17 întrebări, referitoare la aportul Coroanei la mersul societății contemporane, la felul în care Instituția Regală servește interesul național, la modalitățile de întărire a vieții instituționale românești prin prezența Familiei Regale în spațiul public, la soliile internaționale ale Majestății Sale Margareta, care continuă eforturile Regelui Mihai I pentru consolidarea poziției României în NATO și UE.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare