CuprinsCaută

Universitateade Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara

04.10.2012
TwitterFacebook

Joi, 4 octombrie, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Universitatea  de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Majestatea Sa Regele Mihai I a fost investit cu inaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa .


La ceremonie Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Mostenitoare.

In cadrul ceremoniei, dupa intonarea Imnului Regal si a imnului universitar Gaudeamus Igitur, Presedintele Senatului universitatii, Dl. Prof.  Univ. Dr. Alexandru Sonea a rostit un cuvant introductiv  iar Rectorul acesteia , Prof. Univ. Dr. Sorin Mihai Cimpeanu, a dat citire unui Laudatio . A urmat  inmanarea insemnelor titlului academic Principesei Mostenitoare, in numele Regelui, si citirea raspunsului Majestatii Sale de catre Principele Radu.

 

La eveniment au fost prezenţi membri ai Guvernului Romaniei, Academiei Romane, Senatului Universitatii si ai studentilor precum si reprezentanti ai societatii civile romanesti.


La finalul ceremoniei Altetele Lor Regale si participantii au semnat actul de fundare a Centrului de cercetare Hortinvest.

 

 

 

Mesajul  Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei

Universitatea de Stiinte Agronomice  si Medicina Veterinara din

Bucuresti

4 octombrie, 2012

 

 


 

Doamnelor si domnilor,


Am primit cu bucurie vestea ca Senatul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a luat hotararea sa-mi acorde titlul de Doctor Honoris Causa, la aniversarea celor 160 de ani de invatamant agronomic romanesc.


Va multumesc pentru onoarea pe care mi-o faceti si pentru invitatia adresata mie si Familiei mele la ceremonie.
Eu nu privesc acest gest ca pe o recompensa personala ci mai degraba ca pe un omagiu adus generatiilor care au suferit pentru a vedea Romania democratica, prospera si libera. Tinerii care se afla astazi in fata noastra se vor bucura de roadele acestor binecuvantari in deceniile care vor urma.


Universitatea voastra a traversat un secol si sase decenii in traditie si modernitate si s-a bucurat de sustinerea si randuiala Noastra inca de la inceputurile ei.


La numai doi ani dupa stabilirea unei Dinastii vrednice pe tronul tarii prin votul unanim al natiunii romane, in anul 1868 luna august,  Carol I punea piatra de temelie a asezamantului Scolii romanesti de Agricultura de la Herastrau, cu nadejdea ca ea va  dainui si va aduce invatatura multor generatii de romani.


Astazi, ma adresez voua si in numele predecesorului meu, cu vie multumire pentru tot ce s-a infaptuit in aceasta universitate si cu convingerea ca studentii dumneavoastra vor duce mai departe tara aceasta prospera si fericita.


Asa sa ne ajute Dumnezeu !


Mihai R×

Căutare