CuprinsCaută

Funeraliile Marelui Duce Jean de Luxemburg

04.05.2019
TwitterFacebook

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu au asistat la funeraliie de Stat ale Marelui Duce Jean, suveran al Marelui Ducat de Luxemburg între anii 1964 – 2000.

Ceremonia funerară a avut loc sâmbătă, 4 mai 2019, în Catedrala Notre-Dame din Luxemburg. Au luat parte reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului Marelui Ducat, precum și oficiali din Franța, Germania, Grecia și Portugalia. Au fost reprezentate Familiile Regale ale Belgiei, Olandei, Danemarcei, Norvegiei, Suediei, Spaniei, Iordaniei, Marocului, României, Franței, Bulgariei, Greciei, Albaniei, Familiile Princiare de Liechtenstein și Monaco, Casa Regală a Bavariei, Casa Regală de Württemberg, Casa Mare Ducală de Baden și Familiile Imperiale ale Germaniei și Austriei.

Ceremonia a fost oficiată de Arhiepiscopul Luxemburgului, Monseniorul Jean-Claude Hollerich, alături de arhiepiscopi și preoți ai Bisericii Catolice. Ceremonialul militar a fost asigurat de militari ai Armatei Luxemburgheze și ai Poliției Marelui Ducat.

La ceremonie a asistat un numeros public, iar funeraliile s-au desfășurat de la început până la sfârșit într-o atmosferă de mare emoție, de respect și afecțiune.

 

©5minutes.rtl.lu

×

Căutare