CuprinsCaută

Majestatea Sa a fost primită de Regina Danemarcei

27.04.2019
TwitterFacebook

Vineri, 26 aprilie 2019, în cursul serii, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu au sosit la Copenhaga, unde au început sâmbătă, 27 aprilie, o vizită cu caracter public în Regatul Danemarcei. Vizita va dura patru zile.

Este a cincea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), vizita Principesei Maria la Bruxelles (februarie), vizita Principelui Radu în Azerbaidjan (martie) și vizita Custodelui Coroanei în Franța (aprilie).

Totodată, este a opta vizită efectuată de Familia Regală în țări din Uniunea Europeană, cu ocazia exercitării, de către România, pentru prima oară, a președinției Consiliului UE. În mai 2018, Majestatea Sa Custodele Coroanei a vizitat Spania, în septembrie 2018, Principesa Maria a vizitat Germania și Principele Radu a vizitat Portugalia, apoi Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat în luna octombrie 2018 Franța, în luna noiembrie 2018 Croația, iar în luna decembrie 2018 Marea Britanie. În luna aprilie 2019, Majestatea Sa Margareta a făcut o vizită oficială în Franța.

La aeroportul din Copenhaga, Custodele Coroanei și Principele Radu au fost întâmpinați de Excelența Sa dl Alexandru Grădinar, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Danemarcei, alături de diplomați ai ambasadei și de reprezentanți ai Casei Majestății Sale Custodele Coroanei.

Sâmbătă, 27 aprilie, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Consort au fost primiți la Castelul Fredensborg de către Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei. Întâlnirea cuplului regal român cu suverana daneză a avut un caracter privat.

Majestatea Sa Margareta va ține o conferință la Societatea Daneză de Politică Externă, locul unde, cu 17 ani în urmă, Regele Mihai a vorbit despre România și NATO, în cadrul vizitelor regale pentru susținerea aderării României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Ulterior conferinței, Custodele Coroanei și Principele Radu vor dialoga cu participanții la conferință.

Cuplul regal român va întâlni personalități din mediul de afaceri danez și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Copenhaga, va vizita Colegiul Regal Danez de Apărare, Crucea Roșie Daneză, Comitetul Național Olimpic și Comitetul Național Paralimpic.

 

Fotografii de Silviu Matei ©AGERPRES

×

Căutare