CuprinsCaută

Principele Radu in Turcia

06.10.2006
TwitterFacebook

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului Rom�niei
Palatul Elisabeta, 6 octombrie 2006

 

Aflat intr-o vizita oficiala de doua zile in Turcia (Istanbul), AS Principele Radu, Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, l-a intalnit ieri la sediul Patriarhiei Ecumenice pe Sanctitatea Sa Bartholomew I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. Dialogul s-a purtat pe teme cum ar fi cooperarea intre confesiuni si religii, pacea in lume precum si apropiata vizita in Turcia a Sanctitatii Sale Papei Benedict al XVI-lea. Patriarhul ecumenic a invitat pe Principele Radu sa participe in anul 2007 la Simpozionul mondial privind protectia mediului incojurator pe care Patriarhul ecumenic il organizeaza impreuna cu secretarul general al ONU.

 

Principele Radu a mai vizitat Biserica Sfanta Mucenita Parascheva, care este temporar Lacasul Sfant de rugaciune al Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia si Manastirea Izvorul Tamaduirii in incinta careia se afla si necropola patriarhilor de Constantinopol.

 

Tot ieri, Principele Radu a vizitat Universitatea Bogazici (Bosfor) unde a sustinut conferita cu tema "Romania - o contributie europeana" si a raspuns intrebrilor studentilor si profesorilor turci referitoare la etapele integrarii Romaniei in UE, identitatea europeana, politicile de cooperare in regiunea Marii Negre si multe altele. Alteta Sa a mai vizitat campusul universitar si "Cultural Heritage Museum", unde se afla camera in care a stat Regina Maria a Romaniei in 1928, 1932 si 1934.

 

Astazi, Reprezentantul Special al Guvernului Romaniei se intalneste cu dl. Murat Yalcintas, Presedintele Camerei de Comert din Istanbul, cu Akkan Suver, Presedintele Fundatiei Marmara si cu ziaristii publicatiei "Zaman" (600.000 exemplare zilnic).

 

 

×

Căutare