CuprinsCaută

Principele Radu la Ankara, 8-11 martie

12.03.2005
TwitterFacebook

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila
Palatul Elisabeta

Buletin de presa - 12 martie 2005
Principele Radu in vizita in Republica Turcia

Ankara si Istanbul, 8-11 martie 2005

 

Marti 8 martie, Alteta Sa Principele Radu, Reprezentantul Special al Guvernului Romaniei, s-a intalnit la Ankara cu vice Prim-ministrul si ministrul Afacerilor Externe, ES dl Abdullah Gul.

In aceeasi zi, Principele Radu a avut o intalnire cu ES dl Vecdi Gonul, ministrul Apararii Nationale al Republicii Turcia si cu ES dl Atilla Koc, ministrul Culturii si Turismului.

La Mausoleul ridicat in memoria primului presedinte al Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk, Principele Radu a luat parte la o ceremonie militara de depunere a unei coroane la locul de veci al marelui om de stat al Turciei.

Principele Radu s-a intalnit cu conducerea publicatiei economice Black Sea Trend Review, iar apoi cu reprezentanti ai Consiliului de Afaceri Turco-Roman.

 

Miercuri 9 martie, la "Middle East Technical University", Principele Radu s-a intalnit cu presedintele universitatii, cu profesorii si studentii si a tinut conferinta "Romania, o contributie europeana".

 

 

Reprezentantul Special a avut o intalnire la Uniunea Camerelor de Comert, Industrie si a Burselor de Marfuri din Turcia, unde a dialogat cu presedintele Uniunii, dl Rifat Hisarciklioglu. Principele Radu a vizitat compania aerospatiala TAI (Tusas Aerospace Industries) si s-a intalnit cu managerul general al companiei, dl Oktay Tezsezen.

In seara de miercuri 9 martie, Principele Radu a participat la un dineu oferit in onoarea sa de ambasadorul Romaniei la Ankara, ES dl Constantin Grigorie.

Joi 10 martie, Principele Radu a vizitat, la Istanbul, Universitatea "Yeditepe" (Universitatea celor Sapte Coline), unde s-a intalnit cu presedintele si rectorul universitatii, cu membri ai Senatului si cu studenti. La Universitatea "Yeditepe", Principele Radu a tinut o prelegere "Romania si Turcia, in drumul lor catre Uniunea Europeana."

 

Principele Radu a fost primit, la resedinta patriarhala din Istanbul, de Patriarhul Ecumenic, Sanctitatea Sa Bartolomeu I. In aceeasi seara, principele Radu a luat parte la un dineu oferit in onoarea sa de consulul general al Romaniei la Istanbul, dl Radu Gabriel Safta.

Vineri 11 martie, La Istanbul, Principele Radu s-a intalnit cu dl Kadir Topbas, primarul general al municipiului Istanbul, precum si cu dl Muammer Guler, prefectul orasului. Principele Radu a dat un interviu ziarului turc in limba engleza "Turkish Daily News". In incheierea vizitei, Reprezentantul Special al Guvernului Romaniei a avut o intrevedere cu reprezentanti ai Camerei de Comert din Istanbul.

×

Căutare