CuprinsCaută

Principesa Margareta si Principele Radu la Istanbul

07.03.2008
TwitterFacebook

Joi, 6 martie 2008, la invitatia Institutului Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" din Istanbul, ASR Principesa Margareta a Romaniei si ASR Principele Radu al Romaniei, Reprezentant Special al Guvernului, au efectuat o vizita oficiala la Instanbul.

Vizita a debutat cu o intalnire a Reprezentantului Special al Guvernului Romaniei cu Presedintele Camerei de Comert Istanbul, domnul Murat Yalcintas. In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte ale intaririi relatiilor de colaborare intre institutii de acelasi profil din Turcia si Romania.

Incepand cu orele 17.00 Altetele Lor Regale au participat, in calitate de oaspeti de onoare, la Simpozionul si Expozitia de Documentare "Regina Maria a Romaniei in Istanbul". Evenimentul a fost organizat in colaborare de catre Institutul Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" Istanbul si Universitatea Bogazici, si s-a desfasurat la sediul Rectoratului Universitatii. Rectorul Universitatii, doamna Ayse Soysal a tinut sa multumeasca inaltilor oaspeti pentru participare, alaturi de domnia sa mai fiind prezenti in numar mare profesori ai universitatii, studenti , invitati din alte tari, directorul Muzeului Bran, domnul dr. Narcis Dorin Ion, precum si reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor din Romania.

Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu au luat cuvantul in cadrul dezbaterilor, creionand un portret al Reginei Maria a Romaniei si prezentand eforturile acesteia de a intari relatiile de colaborare dintre Romania si Turcia.

×

Căutare