CuprinsCaută

Vizita regală în Armenia, a doua zi

29.10.2019
TwitterFacebook

Marți, 29 octombrie 2019, Principele Radu s-a întâlnit la Erevan cu dl Arayik Harutyunyan, Ministrul Educației, Științei, Culturii și Sportului. La sediul ministerului, în prezența ambasadorului Armeniei la București și a ambasadorului român la Erevan, a fost purtat un dialog pe tema cooperării în învățământul superior dintre cele două țări, precum și în domeniul cercetării științifice și al culturii și sportului.

În continuare, Alteța Sa Regală a vizitat Universitatea de Stat pentru Limbi Străine și Științe Sociale și s-a întâlnit cu studenții. Principele Radu a fost întâmpinat de rectorul și profesorii universității și s-a întâlnit cu studenții, cărora li s-a adresat într-o scurtă prelegere despre istoria modernă a României și legăturile culturale și științifice cu Armenia prin intermediul istoricei comunități armenești din România. Principele a purtat un dialog în limba română, engleză, franceză și italiană cu studenții universității.

Principele Radu a vizitat Memorialul Victimelor Genocidului Armean, unde, în prezența ambasadorului Armeniei la București și a ambasadorului român la Erevan, a depus o coroană de flori din partea Familiei Regale a României și a păstrat un moment de reculegere la flacăra eternă din incinta monumentului. A urmat apoi o vizită a Muzeului Genocidului Armean și semnarea în cartea de onoare.

Alteța Sa Regală a fost oaspetele Universității de Stat din Erevan, unde s-a întâlnit cu studenții și a ținut o prelegere despre drumul României, de la fondarea statului modern până astăzi. Principele a întâlnit conducerea universității și profesorii Facultății de Relații Internaționale.

Principele Radu a continuat vizita la Erevan cu vizita de la Institutul Matenadaran – Muzeul Manuscriselor Vechi. Alteța Sa Regală a vizitat muzeul și a purtat un dialog cu conducerea muzeului și cu o parte dintre specialiștii și cerecetătorii instituției.

Principele Radu a fost apoi oaspetele Comitetului Național Paralimpic al Armeniei și al  Asociației Armene pentru Persoane cu Dizabilități (PYUNIC). Alteța Sa Regală a discutat cu conducerea celor două asociații și a cunoscut o parte dintre campionii paralimpici armeni.

Ultima întâlnire din vizita în  Armenia a avut loc la organizația Armenian Caritas din Erevan, unde Principele Radu a avut o întrevedere cu arhiepiscopul Rapahel Minassian, reprezentantul Armenilor Catolici în Armenia, Georgia, Rusia și Europa de Est, președintele organizației caritabile. Întâlnirea a avut loc miercuri, 30 octombrie 2019, în cursul dimineții.

 

×

Căutare