CuprinsCaută

Vizită regală în Polonia

04.03.2020
TwitterFacebook

Miercuri, 4 martie 2020, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au început o vizită de trei zile în Republica Polonă. Este prima vizită externă a Familiei Regale din anul 2020.

La Aeroportul Internațional Chopin, Majestatea Sa a fost întâmpinată de Excelența Sa domnul Ovidiu Dranga, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Polonă. Au fost prezenți dl Gheorghe Marian Cristescu, președintele Camerei de Comerț România-Polonia, precum și diplomați ai ambasadei României.

Miercuri, 4 martie 2020, seara, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au participat la gala de deschidere a “Women Leadership Forum”, o reuniune care se defășoară la Varșovia sub Înaltul Patronaj al Custodelui Coroanei române.

Forumul este organizat de Camera Bilaterală de Comerț Polonia-România, de Ambasada României și de Institutul Cultural Român de la Varșovia. Ea este dedicată, în egală măsură, mediului de afaceri și rolului femeii în societate. La gală au luat parte doamna Simona Cojocaru, secretar de Stat în Ministerul Apărării Naționale, ambasadorul Ovidiu Dranga, dr. Jonathan Eyal, membru în Consiliul Regal, dna Mihaela Dranga, directorul Institutului Cultural Român din Varșovia. dl Mariusz Szpikowski, directorul general al Aeroportului Internațional Chopin, și dl Gh. Cristescu, președintele Camerei de Comerț Bilaterală România-Polonia.

În prima parte a galei, Majestatea Sa și Principele s-au întâlnit cu principalii parteneri ai forumului, reprezentanți ai unor companii poloneze și companii românești prezente în Polonia.

În a doua parte a galei, participanții au fost invitați să urmărească un defileu de modă, cu ținute semnate de trei tinere creatoare de modă, din Polonia și din România. Ambele colecții au fost inspirate din tradiția populară. Seara a fost completată cu scurte filme de artă și cu un recital de muzică.

Romania’s Crown Custodian Margareta and Prince Radu pay visit to Poland

 

©AGERPRES Silviu Matei

 

×

Căutare